Păstrarea unui ierbar acasă necesită câteva cunoștințe de bază. Unele plante nu se plac între ele, așa că dacă le plantați una lângă alta, veți obține o recoltă mizerabilă. Știți cu ce să nu plantați busuioc? Condimentele aromatice pot fi suprimate și recolta va fi primăvara.

Ierburile proaspete sunt un adaos minunat la multe feluri de mâncare. Acestea au cel mai bun gust atunci când sunt cultivate acasă, așa că merită să începeți o grădină de plante aromatice. Există un singur lucru de care trebuie să țineți cont atunci când începeți o micro-grădină de plante aromatice. Unele plante chiar urăsc prezența lor. Vedeți ce să plantați alături de busuioc și ce combinații să evitați.

Cu ce să nu plantezi busuioc? Unele combinații vor fi benefice, altele nu

Este una dintre cele mai populare ierburi în bucătăria italiană, așa că puțini își pot imagina spaghetele fără busuioc. Când vă decideți să îl cultivați, trebuie să știți ce fel de companie dăunează. Fie că o plantați în grădina dvs. sau în grădina de plante aromatice, nu o faceți niciodată lângă o mentă dominantă. Această plantă îneacă busuiocul și îi ia toți nutrienții.

Salvia poate fi, de asemenea, un vecin rău într-un strat de flori. Având cerințe diferite privind solul și umiditatea, nu veți putea asigura condiții optime pentru ambele plante în același timp. Cu ce plante ar trebui să combinați busuiocul? Un companion excelent pentru ea va fi oregano. Ambele plante își susțin reciproc creșterea și sănătatea. Plantați într-un pat comun pătrunjel, precum și. Acestea au cerințe similare privind umiditatea solului.

SFAT! Pentru a proteja rucola, ardeii, roșiile sau morcovii de dăunători, plantați tufe de busuioc în paturile acestora. Datorită uleiurilor din plantă, veți avea liniște împotriva vizitelor afidelor, acarienilor păianjen sau oidiumului de varză.

Cu ce trebuie fertilizat busuiocul? Remediile casnice îi vor da un impuls

Dacă plantele au un deficit de nutrienți, acestea se ofilesc, nu mai cresc și își pierd culoarea. Același lucru este valabil și pentru busuioc, așa că, pentru a vă asigura că acesta prosperă, bazați-vă pe metode naturale de „condiționare” a frunzelor.

  • Dacă compostați resturile de fructe și legume, aveți la îndemână un îngrășământ excelent. Amestecându-l în sol înainte de plantare, veți da busuiocului dumneavoastră un bun „impuls” pentru creștere.
  • Pentru a oferi ierburilor calciul de care au nevoie, colectați coji de ouă. Pur și simplu măcinați-le până obțineți o pudră și presărați-o pe plantă o dată pe lună.
  • Nu turnați niciodată apa după ce ați gătit legume. Turnați-o într-o sticlă și folosiți-o pentru a uda plantele aromatice. Un astfel de amestec conține o mulțime de vitamine și minerale dizolvate, care vor fi excelente pentru starea lor.

Articole înrudite:

Plantați-o lângă roșii. Plasați roșiile lângă roșii

Plantați aceste plante în grădina dvs. și dăunătorii și vulpile nu vor mai fi o problemă