Îngrășămintele făcute în casă din ceea ce avem la îndemână funcționează cel mai bine în grădină. Mai ales atunci când vrem să cultivăm legume sau fructe organice. Se pare că mineralele conținute în pâinea veche pot avea un efect benefic asupra creșterii plantelor. Așadar, dacă aveți niște pâine uscată în dulap, nu o aruncați, ci folosiți-o ca îngrășământ natural.

Grădina este un loc care nu numai că este plăcut ochiului, dar îl puteți folosi și pentru a vă cultiva propria grădină de legume. În timp ce așteptăm ca legumele sau fructele să se coacă, adesea nu dorim să folosim amestecuri chimice pentru a le proteja sau a le crește.

O soluție mult mai bună este să folosim ceea ce avem în bucătărie. Dacă folosești pâine veche, vei fi surprins cât de repede vor crește plantele tale.

Nu aruncați pâinea veche, transformați-o în îngrășământ

S-ar părea că este destul de dificil să faci un îngrășământ eficient din ceea ce ai la îndemână. Dar se pare că este mai ușor decât pare. Pentru a-l prepara, aveți nevoie de patru felii de pâine veche, care trebuie împărțite în bucăți mai mici și puse într-un bol.

Turnați pâinea pregătită cu un pahar mare de 400 de mililitri de apă și apoi adăugați zahărul la amestec. Recipientul opus deoparte pentru câteva ore, apoi se strecoară și se adaugă 50 ml de lapte de vacă. Soluția proaspătă poate fi imediat turnată peste legumele din grădină.

Nu trebuie să adăugați lapte, dar atunci trebuie să așteptați până când soluția începe să fermenteze. În acest caz, trebuie să așteptați cel puțin câteva zile înainte de a o folosi în grădină.

Proprietăți ale pâinii de secară

Cel mai bine este să folosiți felii uscate de pâine de secară pentru a pregăti îngrășământul. Este o sursă de minerale valoroase precum fierul, magneziul, calciul, potasiul, fosforul, zincul și manganul. Kvasinele conținute în acesta vor favoriza dezvoltarea rădăcinilor plantelor și vor crește rezistența acestora la bolile fungice.

Este important să nu pregătiți un astfel de îngrășământ din extremități mucegăite. Acest lucru poate afecta negativ legumele pe care le cultivați. O soluție făcută din pâine de bună calitate poate fi folosită pe răsadurile de plante imediat după ce acestea sunt transferate într-un sol nou.

Aceasta este ideală, printre altele, pentru cultivarea roșiilor, castraveților și ardeilor. Din cauza reacției acide a îngrășământului din pâine veche, este mai bine să nu îl turnați pe ceapă sau cartofi, deoarece poate afecta aroma acestor legume.

Articole înrudite:

Se strecoară de sub frunze și fac ravagii. În loc să le aruncați, împrăștiați-le. Melcii se vor ține la distanță

Un fertilizator de încredere pentru castraveți și roșii. Doar o frunză și nu veți recunoaște fructul