Sfaturi de gătit

Tăieturi de cremă luxoase cu cremă de ciocolată și vanilie!

 

Dacă te-ai săturat de copt, atunci avem o soluție pentru tine sub forma acestei rețete delicioase fără coacere! Așadar, astăzi vom face felii de vanilie fără coacere cu cremă de ciocolată! Sunt convinsă că acest desert no-bake va deveni rapid popular în casa ta și cu siguranță astăzi nu este ultima dată când îl vei face!

Singurul dezavantaj al acestei delicii cu biscuiți și cremă este că, pentru o savurare ideală, trebuie să îl lăsăm la frigider pentru a permite desertului să se întărească corespunzător, ideal peste noapte. Biscuiții vor „absorbi” aroma de cafea peste noapte, ceea ce vă va excita și mai mult papilele gustative.

Salivați deja? Hai să facem împreună acest tort fără coacere cu cremă de vanilie și ciocolată!

De asemenea, puteți găsi mai multe rețete minunate pe pagina noastră de Facebook

Dacă sunteți în căutare de mai multă bunătate, atunci încercați-o cu siguranță pe aceasta


O rețetă delicioasă pentru felii de vanilie fără coacere:

De ce vom avea nevoie:

Aluat:

  • 1-2 pungi de biscuiți
  • 150 ml cafea
  • 50 g ciocolată

cremă de ciocolată:

  • 600 ml de smântână
  • 600 g ciocolată
  • 100 g unt

cremă de vanilie:

  • 1 l de lapte
  • 200 g zahăr
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 5 lingurițe de amidon
  • 100 g unt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat

Cum să procedați:

1) Începeți cu crema de ciocolată. Începeți prin a încălzi smântâna la foc mic. Adăugați treptat ciocolata și untul. Continuați să amestecați. După un moment, îndepărtați de pe foc.

2) Acum crema de vanilie. Amestecați laptele, zahărul, amidonul, zahărul vanilat, sarea și 2 gălbenușuri de ou. Se amestecă bine și se pune pe foc mic. Se aduce la fierbere și se îndepărtează de pe foc, amestecând constant.

3) Adăugați untul și esența de vanilie în smântâna încă fierbinte. Amestecați bine (dacă puneți untul în smântâna fierbinte, acesta nu trebuie să se coaguleze).

4) Acum, pregătiți o tavă de copt, pe fundul căreia stivuiți biscuiții pe care i-ați înmuiat în cafea (în mod normal, am preparat și îndulcit cafeaua).

5) Urmează crema de vanilie peste biscuiți, apoi din nou un strat de biscuiți înmuiați în cafea. Se pune crema de ciocolată peste biscuiți. Urmat din nou de biscuiți și restul de cremă de vanilie deasupra.

6) La final, puteți rade ciocolata în așchii mici. În ultimul pas, puneți desertul nostru în frigider peste noapte.

Leave a Response