Atunci când apare un șoarece în casă, mulți oameni intră în panică și nu știu ce să facă. Din păcate, timpul este esențial într-o astfel de situație, deoarece odată ce dăunătorul s-a stabilit, va fi dificil să îl alungi. Un lucru din dulapul de bucătărie va ajuta.

Pentru unii, șoarecii sunt niște creaturi drăguțe care caută pur și simplu adăpost și hrană. Alții au o frică panicată de ei și caută modalități de a-i atrage afară din casă de îndată ce văd o coadă mișcându-se în bucătărie. Problema șoarecilor este mai gravă toamna și iarna, deoarece temperaturile scăzute îi determină pe dăunători să caute adăpost. Din nefericire, aceștia pot face o mulțime de pagube.

Ce miros descurajează șoarecii în casă? Plantați patru plante

Dacă ați avut vreodată de-a face cu șoareci, probabil v-ați dat seama că atunci când le este foame, sunt capabili să mănânce orice. Ronțăie mâncare, haine, cărți, cabluri și pereți. Chiar dacă nu vă este frică de ei și îi găsiți drăguți, este mai bine să nu îi invitați în casă și să îi lăsați să trăiască acolo. În caz contrar, ați putea fi copleșit de costurile reparațiilor.

Una dintre cele mai eficiente modalități de a scăpa de șoareci este să plantați în casă plante care resping dăunătorii cu mirosul lor. Acestea emit substanțe esențiale care descurajează animalele să viziteze casa. Acestea includ, de exemplu:

  • Menta,
  • lavanda,
  • mușețel galben,
  • Floare uscată de mușețel.

SFAT! Dacă nu aveți plante la îndemână, puteți agăța pungi parfumate de ierburi uscate în bucătărie și în subsol.

Înmuiați și împrăștiați în fiecare cameră. Acesta este cel mai eficient mod de a prinde șoarecii

Șoarecilor nu le plac camerele curate și etanșe la aer. Pentru a minimiza riscul de apariție a dăunătorilor, Îndepărtați găurile din pereți, sigilați ferestrele, ușile și conductele de aer. Goliți coșul de gunoi în mod regulat și nu lăsați resturi alimentare pe blatul de lucru. De asemenea, dăunătorii sunt sensibili la sunet. Este o idee bună să luați folie de aluminiu și să o întindeți în colțuri. Foșnetul și strălucirea ei vor speria animalele. Scufundarea vatei în oțet din cidru de mere este, de asemenea, o metodă dovedită. Plasați-o în diferite părți ale apartamentului. Mirosul oțetului va face ca șoarecii să își piardă mirosul, să devină confuzi și să prefere să se retragă.

Articole înrudite:

În loc să-l adaugi în supă, zdrobește-l și împrăștie-l prin casă. Vei scăpa de un musafir persistent

Modul de a scăpa de șoareci. Descurajați-i eficient de cosmeticele din baie