Mulți grădinari consideră coada calului coada calului o buruiană nedorită care se răspândește neinvitată în grădină. Ea împiedică adesea creșterea sănătoasă a altor plante, luându-le lumina sau nutrienții. Cu toate acestea, experții avertizează că această plantă nu ar trebui să fie eliminată. Folosiți stocurile colectate pentru a face un spray pentru prunele infestate cu insecte.

Cum se prepară un spray de coada calului?

Pomicultorii care cultivă prune de ani de zile se bazează nu numai pe preparate chimice, ci și pe preparate preparate în mod natural. Unul dintre acestea este un spray pe bază de coada calului. Planta apare în mod natural pe câmpuri și pajiști umede și se răspândește, de asemenea, în grădini, pe pante și lângă terasamentele căilor ferate. Dacă vă decideți să folosiți un astfel de preparat pentru prunele care cresc singure, încercați să alegeți o plantă care crește departe de drumuri, trotuare, fabrici sau alte amenajări urbane folosite frecvent.

Atunci când pregătiți preparatul, este important să respectați regula care spune 100 g de coada calului recoltată pe litru de apă. Așadar, întregul efort constă în a culege planta, a o pune într-o găleată sau într-un butoi și a o acoperi cu apă. Acum tot ce trebuie să faceți este să puneți deoparte ingredientele într-un loc întunecos timp de 24 de ore. După timpul specificat, turnați decoctul într-o sticlă cu pulverizator și pulverizați prunele. Pentru cele mai bune rezultate, se recomandă următoarea procedură repetați la fiecare 14 zile.

Efectul pulverizării coada calului pe prune

Cea mai mare bogăție a coada-calului este prezența siliciului, mai exact acid silicic. Această substanță este este responsabilă pentru eliminarea mai rapidă a viermilor, insectelor și a altor invadatori care atacă prunii care cresc în grădină. De asemenea, are un efect fungicid și elimină primele semne ale bolilor periculoase. Pe lângă faptul că acționează pentru a ajuta la eliminarea amenințărilor la adresa pomilor care produc prune coapte, este pulverizarea de coada calului este un nutrient puternic.

Proprietăți ale spray-ului de coada calului

Din compoziția sa nu lipsesc, printre altele zinc, potasiu, calciu sau flavonoide. Combinarea unui astfel de amestec produce un decoct care crește rezistența naturală a prunului la condiții nefavorabile și, în același timp, favorizează creșterea sănătoasă a acestuia. Deja la prima recoltare veți observa că îmbunătățește gustul și suculența fructelor bune de prun. Grădinarii subliniază că coada calului merită inclusă și în îngrijirea părților deteriorate ale plantei. Aceasta o va proteja de agenții patogeni și de stresul mediu brusc cauzat de ex:

  • fluctuațiile bruște de temperatură,
  • schimbări rapide ale vremii,
  • ploi prelungite și abundente,
  • secetă agonizantă.

Articole conexe:

Strângeți în apă și pulverizați prunul viermănos. Acest lucru va scăpa de locatarii nedoriți din pom

Ce se poate face pentru ca prunele să nu fie viermănoase? Acest spray va face ca viermii să fugă în masă