Sfaturi pentru acasă

Cum să eliminați mucegaiul dintre plăci cu un singur ingredient

Curățarea locuinței este una dintre sarcinile fundamentale și deși nu se face în fiecare zi, este recomandabil să o facem de cel puțin două sau trei ori pe săptămână, pentru a evita apariția bacteriilor și a murdăriei în locuința noastră, care pot provoca boli. Unul dintre locurile în care se acumulează mucegaiul ca urmare a umidității este pe gresie, care se găsește de obicei în baie, iar dacă doriți să o îndepărtați, vă lăsăm metoda cu 1 ingredient care are rezultate eficiente.

Gresia are diverse forme, dimensiuni și desene care pot merge atât în baie, cât și în bucătărie; dar pe lângă faptul că are un bun aspect estetic, are și câteva dezavantaje. Este vorba despre faptul că în aceste locuri este foarte frecvent să se acumuleze bacterii de tot felul, iar datorită vaporilor se va genera mucegai, ceea ce va duce la pierderea culorii caracteristice și va fi dificil de eliminat umiditatea și mucegaiul.

Atunci când vaporii de apă se condensează, aceștia vor apărea pe oglinzi, gresie, toaletă, duș, bideu și alte obiecte, ceea ce poate provoca o reacție alergică la oameni. Deși se pot folosi substanțe chimice, acestea sunt foarte toxice și orice contact cu ele poate fi o problemă, deci fiți atenți la 1 ingredient de gătit.

Pentru a îndepărta mucegaiul de pe gresie, trebuie să țineți cont de un ingredient care va fi cheia pentru a lăsa pereții lucioși. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu, pe care trebuie să îl amesteci cu apă și săpun de vase. Apoi, trebuie să amesteci până când acestea sunt complet integrate și să îl aplici pe zonele afectate de mucegai; să le freci cu o perie și apoi să le ștergi cu o cârpă pentru a îndepărta orice murdărie rămasă.

Un alt sfat pentru evitarea mucegaiului pe gresie este să aveți o bună ventilație în casă, astfel încât să nu se acumuleze umezeală în acel loc. În cazul în care metoda anterioară nu funcționează, puteți amesteca apă cu amoniac, iar aplicarea este similară cu cea anterioară, unde va trebui să aveți o perie și mănuși pentru a freca pe suprafață.

Leave a Response