Sfaturi pentru acasă

Curățarea covoarelor cu remedii de uz casnic – nimeni nu se gândește la asta

Curățarea covorului nu trebuie să fie dificilă. Cu câteva remedii de uz casnic, îl puteți face nu numai curat, ci și inodor și fără pete.

Covoarele suportă o mulțime de pedepse în viața de zi cu zi. Treci constant peste ele, uneori fără pantofi, alteori cu pantofi, praful se adună pe ele și apoi pastele cu sos de roșii sau alte resturi interesante cad pe podea. Nu este de mirare că covorul arată uzat la un moment dat. Cum poți curăța covorul astfel încât să arate din nou foarte curat și fără pete? Este ușor cu câteva trucuri și remedii casnice.

Cum pot face ca covorul meu să fie din nou cu adevărat curat?

Pe covor se adună tot felul de murdării. De aceea, nu este important doar să aspirați covorul pentru a îndepărta praful și firimiturile, ci trebuie, de asemenea, să puteți îndepărta petele din nou și din nou. Cu toate acestea, ar trebui să începeți întotdeauna cu murdăria grosieră mai întâi. Așadar, începeți cu aspiratorul, care de obicei ar trebui să aibă o setare pentru covor pe duza pentru podea. Astfel, murdăria poate fi curățată mai ușor de pe fibre și ridicată.

Un aspirator special pentru spălare este potrivit pentru curățarea în profunzime a covorului dacă acesta a devenit gri sau s-a decolorat în alt mod de-a lungul timpului, de exemplu. Acesta pulverizează agenți de curățare cu apă și îi aspiră din nou direct cu murdăria. Covorul trebuie apoi clătit cu apă curată. Covorul trebuie apoi agățat pentru a se usca complet. Astfel, covorul este curat din punct de vedere igienic. Există însă și alte modalități de a îndepărta murdăria și petele de zi cu zi.

Covoarele pot fi curățate cu praf de spălat?

În funcție de dimensiune și material, unele covoare pot fi spălate la 30 de grade, ca o spălare delicată. Bumbacul, lâna și țesăturile sintetice precum poliesterul sunt în general potrivite pentru acest lucru, însă sisalul, rafia și materialele similare nu sunt. Covoarele mai mari pot fi, de asemenea, curățate cu praf de spălat. Acest lucru se poate face fie prin spălare manuală în baie, fie cu un tratament direcționat împotriva petelor.

Este important să folosiți detergentul potrivit cu doza corectă, HEIDELBERG24 dezvăluie la ce să fiți atenți. În special în cazul pulberii de spălat, este important să o dizolvați în suficientă apă și să clătiți bine după aceea, altfel reziduurile se vor lipi. Pudra de spălat este apoi un agent puternic, inclusiv împotriva mirosurilor. Cu toate acestea, trebuie avut grijă la covoarele cu peri lungi, deoarece pudra se poate lipi de fibre și poate fi greu de îndepărtat.

Cum îmi curăț covorul fără substanțe chimice?

Dar o puteți face fără „substanțele chimice” notorii ale produselor de curățare gata preparate. Unele remedii casnice pot obține un efect la fel de puternic în ceea ce privește curățenia. Oțetul, de exemplu, este excelent la îndepărtarea petelor de mâncare de pe o mare varietate de suprafețe. Esența de oțet este cea mai eficientă împotriva petelor de pe covoare. Diluați-o cu apă în proporție de unu la unu și aplicați-o cu grijă pe zona care trebuie tratată.

Poate fi curățat un covor la uscat?

Pentru o curățenie superficială, curățarea uscată săptămânală a covorului cu un aspirator este suficientă. Cu toate acestea, ar trebui să fiți mai meticulos la fiecare câteva luni, mai ales dacă covorul este vizibil murdar. Pudra de spălat și produsele similare nu sunt neapărat potrivite pentru curățarea uscată. Pudra de spălat acționează prea intens și este dificil de îndepărtat după aceea, remediile de uz casnic, cum ar fi praful de copt, nu funcționează suficient fără a fi combinate cu apă.

Cu toate acestea, curățarea uscată poate fi necesară, în special iarna, când covorul nu se poate usca bine la aer. Există, de asemenea, pulberi de curățare uscată pentru covoare, iar spuma poate fi utilizată, de obicei, pentru a curăța covoarele fără a adăuga apă.

Leave a Response