Sfaturi pentru acasă

Șapte moduri simple de a scăpa de furnici

Furnicile ne pot pune cu siguranță pe nervi și ne pot distruge… moralul! Cine vrea această invazie enervantă în bucătărie? Și mai ales dacă și-au lansat atacul… acolo unde depozităm mâncarea? Chiar și o singură furnică… se transformă în curând într-o întreagă colonie. Dacă vă confruntați cu aceste creaturi minuscule, dar puternice, încercați una dintre aceste modalități creative, dar simple (și eficiente!) de a le calma!

1. Desenați o linie cu cretă

Dacă aveți o ușă sau o ușă de terasă în bucătărie care duce direct la exteriorul casei, aceasta este probabil calea de acces pentru furnici. Pentru a le vedea… moarte (dar nu la propriu), trasați o linie cu cretă pe podea în exteriorul ușii. Furnicilor nu le place deloc carbonatul de calciu, așa că este un repelent excelent care nu le va permite să treacă acea linie de demarcație simplă și să se îndrepte spre interiorul casei dvs.

2. Presărați cu făină sau scorțișoară

În mod similar cu creta, furnicile sunt respinse de făină și scorțișoară! Așadar, în loc de substanțe chimice în bucătărie și în jurul acesteia, presărați puțină făină, praf de copt sau scorțișoară în dulapuri și în jurul acestora, sau chiar de-a lungul ferestrelor sau al altor deschideri.

3. Folosiți lămâie sau alte fructe citrice

Scapă de furnici și parfumează-ți și bucătăria! Puterea fructelor citrice precum lămâile sau portocalele le va ține la distanță. Pulverizați învelișurile ferestrelor sau ușilor cu puțin suc de lămâie și, de asemenea, pe pervazurile ferestrelor și veți împiedica furnicile să intre. De asemenea, puteți pune câteva coji de lămâie în fața ușii bucătăriei dvs. pentru a pune capăt invaziei!

4. Apără-te cu ierburi

Furnicile adoră zahărul și, de la cel mai mare recipient la cel mai mic bob, îl pot mirosi de la kilometri distanță! Asta înseamnă că blaturile sau dulapurile din bucătărie pot deveni un focar pentru o colonie de furnici, chiar dacă există cea mai mică urmă de substanță zaharoasă. Ierburi precum salvia și frunzele de dafin pot împiedica furnicile să vă „atace” bunătățile zaharoase și puteți pune ierburile direct în recipientul cu zahăr sau lângă miere pentru a ține furnicile la distanță.

5. Urmați-le calea.

Atunci când furnicile intră în casă, ele lasă în urmă o urmă de miros pe care alte furnici o pot urma. Acesta este motivul pentru care de obicei vedeți furnici în linie și rareori una singură. Dacă observați o furnică intrând în bucătărie, curățați zona cu un amestec din părți egale de oțet și apă. Acest lucru nu va ucide furnicile aflate deja în casă, dar le va elimina mirosul, astfel încât alte furnici să nu le poată urma.

6. Sigilați crăpăturile

Furnicile sunt foarte puțin probabil să intre și să treacă prin crăpăturile și găurile din jurul ferestrelor. Așadar, asigurați-vă că sigilați cea mai mică fisură cu silicon sau ciment.

7. Nu neglijați o bună curățare

Curățați-vă bucătăria constant și des. Acordați o atenție deosebită blaturilor și podelei, măturați bine de firimituri sau alte reziduuri alimentare. Mopuiți sau ștergeți imediat cu o cârpă orice lichid pe care îl vărsați. Păstrați dulapurile și sertarele cât mai curate posibil.

Leave a Response