Grădină

Însămânțarea în iulie: Ce fructe și legume mai puteți semăna acum

Deoarece primele legume sunt deja recoltate, se creează spațiu în paturi. Acesta este un lucru bun! Vă dezvăluim ce fructe și legume și ce ierburi și flori mai puteți semăna în iulie (și chiar în august).

Dacă totul a mers bine, vor fi destule de recoltat în grădină sau pe balcon. Și să eliberați spațiu pentru plante noi. În iulie – și chiar în august – există o mulțime de legume, plante aromatice și flori de vară pentru care acum este exact momentul potrivit să le semănați.

Calendar de însămânțare: Ce plante pot semăna vara?

Acum este garantat că nu vor mai exista înghețuri nocturne, ceea ce înseamnă că lunile iunie și iulie sunt perioada potrivită pentru a semăna plante sensibile la frig direct în sol.

Acum este un moment deosebit de bun pentru a semăna legume cu creștere rapidă, cum ar fi morcovii, ridichile și salata. În prezentarea noastră generală, veți găsi o selecție largă de legume, ierburi și flori de vară care sunt ideale pentru însămânțare acum.

Atunci când semănați vara, este important să udați semințele și mai târziu plantele tinere în mod regulat, astfel încât solul să nu se usuce complet. Temperaturile în timpul verii sunt ridicate și, din păcate, plantele mici se usucă adesea mai repede decât puteți reacționa. Prin urmare, udați dimineața și seara în zilele călduroase. Important aici:

  • Cel mai bine este să udați dimineața devreme și seara, niciodată în timpul căldurii de la amiază. Apa se evaporă prea repede.
  • Ca regulă generală, udați întotdeauna solul, nu frunzele răsadurilor.
  • Asigurați-vă că semințele nu sunt spălate în timpul udării.
  • Nu folosiți apă rece, ci mai degrabă apă călduță.

Sfat: Atunci când alegeți semințele, asigurați-vă că acestea sunt potrivite pentru cultivarea în aer liber pe tot parcursul anului. Unele semințe sunt special concepute pentru a fi semănate primăvara sau toamna.

Calendar de însămânțare iulie

Aceste legume sunt potrivite pentru însămânțare în luna iulie:

  1. Conopidă (soi de iarnă)
  2. Fasole
  3. broccoli
  4. Varză chinezească
  5. Salată de andive
  6. Mazăre
  7. Salată de miel
  8. Fenicul
  9. Ceapă de primăvară
  10. Kohlrabi (puteți, de asemenea, recolta și utiliza frunzele de kohlrabi mai târziu)
  11. Ierburi cum ar fi arpagic, mărar, pătrunjel, mentă, cimbru
  12. Sfeclă elvețiană
  13. Morcovi (soiuri de vară)
  14. Salată Radicchio
  15. Ridichi
  16. Ridiche
  17. Sfeclă roșie
  18. Țelină
  19. Spanac
  20. Ceapa

Flori pe care le puteți semăna în iulie:

  1. Garoafa bărboasă
  2. lac auriu
  3. violete cornute
  4. lupin
  5. Porumbelul
  6. Panseluțe
  7. Nu-mă-uita
  8. Floare miraculoasă

Patru motive pentru care semințele organice sunt mai bune decât semințele convenționale

  • Nu se folosesc pesticide chimice sau îngrășăminte artificiale în cultivarea plantelor-mamă pentru semințele ecologice.
  • Semințele convenționale sunt adesea tratate chimic pentru a le face mai durabile.
  • Adesea, semințele convenționale nu sunt rezistente la semințe, adică încolțesc o singură dată și nu pot fi înmulțite în mod natural. Din aceste plante nu se pot obține semințe pentru sezonul următor.
  • Semințele convenționale sunt adesea modificate genetic.
  • Semințele ecologice păstrează diversitatea genetică a plantelor. Fermele ecologice se angajează adesea să păstreze soiurile vechi.

Leave a Response