Sfaturi pentru acasă

Nu mai folosesc zahăr pentru copt. Am găsit un înlocuitor minunat și sănătos

Doriți să pierdeți în greutate sau pur și simplu să începeți să trăiți mai sănătos? Dacă da, primul lucru pe care probabil va trebui să îl faceți în schimbarea vieții dvs. este să începeți să săriți peste zahărul rafinat sau să îl înlocuiți cu alți îndulcitori. Cum să faceți acest lucru?

Puteți să o faceți fără zahăr

Aproape întreaga civilizație occidentală consumă mult mai mult zahăr decât ar trebui. Fiecare dintre noi mănâncă sau bea mult mai mult zahăr într-o zi decât este bine pentru sănătatea noastră. În timp ce zahărul ne poate stimula pe termen scurt și, pentru unii oameni, ne poate îmbunătăți starea de spirit, o cantitate prea mare de zahăr este dăunătoare organismului. Zahărul este la originea unui număr de boli ale civilizației și ne poate pune sănătatea în pericol.

Cum să învățați să gătiți și să coaceți fără zahăr?

Bucătăria cehă, în special cea dulce, este construită pe zahăr. Punem în mod obișnuit sute de grame de zahăr într-o simplă prăjitură, îndulcim aluatul de clătite, presărăm zahăr chiar și în sosuri!

Cu toate acestea, putem înlocui destul de ușor zahărul cu opțiuni mai sănătoase. Trebuie doar să încercați câteva dintre ele și să învățați cum să le folosiți corect.

Nu uitați că, pe lângă substituire, puteți, de asemenea, să reduceți cantitatea de zahăr sau să scăpați de ea cu totul. Multe rețete tradiționale conțin mai mult zahăr decât este strict necesar. Încercați să-l reduceți la jumătate în deserturile obișnuite de casă, de exemplu – veți vedea că oricum funcționează!

Înlocuitori sănătoși ai zahărului

Zahărul poate fi înlocuit cu multe opțiuni mai sănătoase. Un înlocuitor excelent este mierea, care este, de asemenea, sănătoasă și aduce multe beneficii organismului.

Banana este un îndulcitor excelent pentru prăjituri, torturi și deserturi fără coacere; dacă doriți să experimentați, puteți încerca și curmalele (de exemplu, piure, piure sau sirop de curmale).

Multe deserturi pot fi, de asemenea, neîndulcite deloc și apoi îndulcite doar în final cu, de exemplu, fructe, suc sau sirop, sau ușor îndulcite cu frișcă. Din America și Canada, cunoaștem siropul de arțar ca îndulcitor, potrivit în special pentru clătite sau clătite, dar untul de arahide este, de asemenea, o opțiune interesantă.

Foto: Shutterstock

Leave a Response